Bee Gees

Artists

Bee Gees

Bee Gees, 1960’larda soft rock, 1970’lerde disko müzikte büyük sükse yapmış, müzik dünyasının gelmiş geçmiş en başarılı gruplarından biri kabul edilen, İngiltere doğumlu, Avustralya’da büyümüş, ABD’de üne kavuşmuş Barry, Robin ve Maurice isimli üç kardeşten oluşan bir müzik grubudur. Grubun ismi “Brothers Gibb” (Gibb Kardeşler) deki B ve G harflerinin İngilizce okunuşundan esinlenerek oluşturulmuştur. Grup 1997 yılında Dünya Müzik Ödülleri tarafından 1997 yılının Efsane Ödülü’ne layık görülmüştür. Ancak grubun üyesi Maurice Gibb 12 Ocak 2003, Robin Gibb 20 Mayıs 2012 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

Bee Gees yedi kez Grammy Ödülü kazanmış; albüm ve single satışları 225 milyonu geçerek onları en çok satanlar listesine sokmuştur.

Müzisyenler

Ana üyeler

Barry Gibb – vokal, gitar (1958–2012)
Robin Gibb – vokal (1958–1969, 1970–2012)
Maurice Gibb – vokal, gitar, bass, klavye (1958–2003)

Diğer

Colin Petersen – davul (1967–1969)
Vince Melouney – lead gitar (1967–1968)
Geoff Bridgford – davul (1969–1972)
Alan Kendall – lead gitar (1971–1980, 1987–2001)
Dennis Bryon – davul (1974–1980)
Blue Weaver – klavye (1975–1980)

Diskografi

Stüdyo albümleri

Yıl Ad US Chart UK Chart
1965 The Bee Gees Sing and Play 14 Barry Gibb Songs — —
1966 Spicks and Specks — —
1967 Bee Gees 1st 7 8
1968 Horizontal 12 16
1968 Idea 17 4
1969 Odessa 20 10
1970 Cucumber Castle 94 57
1970 2 Years On 32 —
1971 Trafalgar 34 —
1972 To Whom It May Concern 35 —
1973 Life in a Tin Can 69 —
1974 Mr. Natural 178 —
1975 Main Course 14 —
1976 Children of the World 8 —
1979 Spirits Having Flown 1 1
1981 Living Eyes 41 73
1987 E·S·P 96 5
1989 One 68 29
1991 High Civilization — 24
1993 Size Isn’t Everything 153 23
1997 Still Waters 11 2
2001 This Is Where I Came In 16 6

Canlı albümleri

Yıl Ad US Chart UK Chart
1977 Here at Last… Bee Gees… Live 8 —
1998 One Night Only 72 4

Soundtrack[değiştir | kaynağı değiştir] Yıl Ad US
Chart UK
Chart
1977 Saturday Night Fever 1 1
1978 Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band 5 38
1983 Staying Alive 6 14

Filmografi

1969: Cucumber Castle
1978: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band
1979: The Bee Gees Special
1990: One For All Tour
1997: Keppel Road
1998: One Night Only
2001: This Is Where I Came In
2002: Live By Request
2010: In Our Own Time

Kaynak: Wikipedia